Basement Extension

Surrey

Digging down was the only viable option to increase living and working space for this young family. The tiny, damp coal cellar was excavated in every direction, dramatically increasing the clients' living and working space. Using the latest underpinning, delta membrane technology as well as old fashioned digging, we created a whole new floor level to accommodate a large new office with its own terrace maximising light through large Crittall patio doors. In addition to the office space we created a utility room, shower room and a new multi-use reception room. This room was cleverly designed for maximum uses and doubles up as a playroom, cinema room, office reception and with its clever hidden kingsize bed … a guest bedroom!

What Our Clients Say

Heyland & Spratt (Michael, Victoria, Adam and the rest of the team) have been our partner from the very beginning.  We wanted to have the best house on the street and they did it! They were with us every step of the way and we cannot ask for anyone better than them to do the work for us.

Gia and Reza, Balham

Heyland & Spratt have done several jobs on our house and we have been more than happy to recommend their work to friends.  Michael is helpful and easy to work with and his team always turn up on time and do a good job.  We have had our house painted inside and out to a very high standard...

Mike and Sarah, Twickenham

Heyland & Spratt have steered us through a complex refurbishment and extension project on our house in Camberley.  From day one dealing with council bureaucracy to moving in.  Throughout he kept us informed and at peace! We are delighted with our new home.

Surita and Gavin, Camberley